Onlangs verschenen we met een prachtig artikel in de glossy van de Zakenvrouwenclub! Super trots zijn we daarop. Het geeft perfect weer hoe we de afgelopen 10 jaar als kantoor en team zijn gegroeid.

In het artikel komt onder meer naar voren hoe we elkaar vooruit duwen, ieder persoonlijk, maar ook juist samen als team. En wat ben ik trots op ons team! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik bedoel dan niet alleen zakelijk, maar ook daarbuiten. Onze gezamenlijke passie om ook ons steentje bij te dragen op maatschappelijk gebied groeit met ons mee. Deze gedeelde passie en betrokkenheid onderscheidt ons en maakt ons samen sterker en hechter.

Deze week zijn we als team weer een prachtige uitdaging aangegaan. Zo hebben we toegezegd om op 25 en 26 juni as. mee te doen aan de Homewalk. Homewalk is een landelijk sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. De bedoeling is dat we met een team binnen 24 uur 120 kilometer gaan wandelen. Inmiddels ben ik er al achter gekomen dat dat best aardig ‘doorstappen’ is…

We moeten dus de hele nacht doorbikkelen om de tour binnen 24 uur te voltooien. Dat bikkelen valt natuurlijk in het niet bij de zorg van ouders voor hun zieke kind; dat gaat immers 24 uur per dag door. Onze opbrengst gaat naar de Ronald McDonald Huizen Limburg in dit geval het Ronald McDonald huis Maastricht en de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg. Daar vinden ouders en hun zieke of zorg-intensieve kind een plek dicht bij elkaar.

Als je ons al een tijdje volgt, is het je wellicht opgevallen dat we een warm hart toe dragen aan het Ronald McDonald Kinderfonds. De strijd die een ziek kind moet leveren is zo oneerlijk en is natuurlijk niet te vergelijken met de ‘strijd’ die een ouder moet leveren gedurende een echtscheidingstraject.

Maar toch, ook dat is soms best een strijd en valt ouders – en overigens ook partners zonder kinderen – vaak erg zwaar. Ook al is de keuze om te scheiden uitdrukkelijk door een van hen gekozen is, ook dan kan het proces zwaar vallen. Als ‘ervaringsdeskundige’ kan ik dat beamen.

Mijn advies is om gedurende dat proces vooral ook voor voldoende ontspanning te zorgen. Zorg dat de chaos in je leven of je hoofd niet de overhand krijgt. Oftewel, zorg dat je ondanks dat je je wellicht uit het veld geslagen voelt, je niet te veel uit balans raakt. Als dat gebeurt, kun je het allemaal niet meer overzien. Dus pak vooral die rust.

Datzelfde geldt voor ouders die 24 uur per dag geconfronteerd worden met een ziek of zorgintensief kind. Voor hen is het cruciaal dat ook zij – als is het soms maar kort – even de broodnodige ontspanning krijgen. Die ontspanning kunnen zij vinden bij Ronald McDonald Huizen alsook bij de Kindervallei.

Hoe mooi is het dat wij als team daar een bijdrage aan kunnen, maar vooral ook wíllen leveren.

Wil je meer weten over de Homewalk of hoe je ons als team kunt sponsoren zodat wij hopelijk een prachtig bedrag op kunnen halen voor het Ronald McDonald huis Maastricht en de Ronald McDonald Kindervallei, neem dan contact met ons op of blijf ons volgen via social media!

 

homeride     

Blogs

Gerelateerd