Familierecht.

Binnen het familierecht horen zaken als echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, beëindiging van de samenleving, afwikkeling huwelijkse voorwaarden en alimentatie. Deze zaken hangen allemaal samen met de situatie dat u uit elkaar gaat.

Als u uit elkaar gaat, staat uw leven op z’n kop. U moet uw toekomstbeeld bijstellen en er rijzen vragen; waar gaat u wonen, hoe regelt u alles rondom de kinderen en de financiën? In de mix van onzekerheid, emoties en onduidelijkheid moeten er zakelijke en juridische afspraken worden gemaakt. Tegelijkertijd wilt u de band met uw ex-partner goed houden. Zeker als er kinderen zijn.

Wij steunen en versterken u in deze moeilijke fase en zijn eerlijk over wat we ergens van vinden en wat we denken dat de beste oplossing is. Zo bereiken we de beste resultaten voor onze cliënten.

We maken duidelijke en eerlijke afspraken, waar u (samen) sterker uit komt. Daardoor krijgt u weer overzicht over uw leven en vertrouwen in de toekomst.

Naast deze zaken kunt u bij familierecht ook denken aan vragen over (stiefouder)adoptie, naamswijziging en het aanvragen van bewindvoering of onder curatelestelling.

Echtscheiding

Een scheiding brengt veel juridische en emotionele zaken met zich mee.

Ondernemer en scheiden

Een scheiding kan gevolgen hebben voor uw onderneming en vermogen.

Gemeenschap van goederen

Bij scheiding moeten gezamenlijke bezittingen eerlijk worden verdeeld.

Huwelijkse voorwaarden

Deze afspraken bepalen hoe vermogen wordt verdeeld bij scheiding.

Pensioenverevening

Bij scheiding kan het opgebouwde pensioen verdeeld worden.

Beëindigen samenleving

Ook zonder huwelijk kan een relatie juridische gevolgen hebben.

Ouderlijk gezag

Na een scheiding moet worden bepaald wie het gezag over de kinderen krijgt.

Ouderschapsplan

Dit plan regelt afspraken over de opvoeding na een scheiding.

Omgangsregeling

Regelt het contact tussen ouder en kind na een scheiding.

Alimentatie

Financiële afspraken over partner- en kinderalimentatie.

Indexering alimentatie

Jaarlijkse aanpassing van alimentatiebedragen.

Fiscale afspraken

Belastingtechnische afspraken bij scheiding.

Adoptie

Het tot stand brengen van een juridische band tussen een adoptieouder en een kind.

Advies / second opinion.

Wij kunnen u ook voorzien van advies of een second opinion. Zeker bij complexe zaken of bij de vraag of er een procedure gestart moet worden, is het verstandig om een second opinion bij een andere advocaat te vragen. Wij beoordelen niet alleen de inhoud van de zaak maar zullen ook de processtrategie met u bespreken. Hierbij zult u van ons altijd een eerlijk en oprecht advies krijgen.

Daarnaast geven wij één van beide partijen (op de achtergrond) advies tijdens een lopende mediation procedure. Dit is vaak waardevol als bijvoorbeeld 1 van beide partners meer wetenschap heeft van bepaalde zaken, bijvoorbeeld als er sprake is van een onderneming. Vaak heeft de partner van de ondernemer onvoldoende kennis en informatie over de onderneming. Of u heeft het gevoel dat u onvoldoende opgewassen bent tegen uw partner. U wilt de mediation niet zomaar beëindigen maar wil graag meer zekerheid over de vraag of u akkoord moet gaan met bepaalde voorstellen. In dergelijke situaties kunt u bij ons terecht voor advies. Zodat u vol vertrouwen de mediation gesprekken kunt aangaan.

Mocht het mediationtraject onverhoopt stranden, dan kunt u daarna direct bij ons terecht voor de voortzetting van de zaak en zijn wij al volledig op de hoogte van de inhoud van de zaak. Hierdoor bespaart u tijd en kosten.