Van maandag tot en met vrijdag sta ik om half 6 op. En, hoewel ik best een ochtendmens ben, is dat ook voor mij behoorlijk vroeg.

Wat begon als iets om mezelf uit te dagen, is nu een gewoonte geworden, waar ik heel gelukkig van word en veel profijt van heb. Het is even een moment voor mezelf, voordat de kinderen wakker worden. Tijd om te sporten, te wandelen of wat te lezen. Of om de dag alvast door te nemen en voor te bereiden.

Op deze manier begin ik met een voldaan gevoel aan de dag en kan deze eigenlijk al niet meer stuk. Het brengt een gevoel van vrijheid met zich mee, om op deze manier regie te pakken over mijn ochtend, mijn dag, maar daarmee ook over mijn leven.

Om die reden begrijp ik ook heel goed hoe belangrijk het voor mijn cliënten is om weer grip te krijgen op hun leven. Want als je aan het scheiden bent, kun je je even erg onzeker en stuurloos voelen.

Daarom kijk ik met mijn cliënt welke zaken aangepakt moeten worden, laat ik ze zien welke verschillende uitkomsten er mogelijk zijn en hoe het plaatje er straks ongeveer uit komt te zien. Daarnaast laat ik ook zien wat ze zelf allemaal kunnen doen of op een andere manier in het leven kunnen gaan staan om de situatie beter te maken.

Mijn cliënten geven aan dat ze met meer vertrouwen hun toekomst tegemoet zien door de adviezen en inzichten die ik ze meegeef. En als dan alles achter de rug is, de afspraken vastliggen en beide partijen daarmee op hun eigen manier verder kunnen, geeft mij dat natuurlijk een enorm voldaan gevoel. Te kunnen zien dat mijn cliënten op een krachtige manier de regie terugpakken over hun leven en dat ik daarbij heb kunnen helpen, maakt dit werk voor mij zo ontzettend leuk om te doen.

Blogs

Gerelateerd