Echtscheidingen zijn complex en emotioneel en dit geldt des te meer wanneer een ondernemer of DGA (directeur-grootaandeelhouder) betrokken is. Naast persoonlijke aspecten, komen er zakelijke en financiële gevolgen voor het bedrijf bij kijken. Mediation kan hier een waardevol instrument zijn. Deze blog bespreekt de rol van mediation bij echtscheidingen met een ondernemer/DGA.

Uitdagingen bij echtscheidingen met een ondernemer/DGA

  1. Vermogensscheiding: Het vermogen van een ondernemer/DGA is vaak nauw verweven met het bedrijf, wat het lastig maakt om een eerlijke verdeling te bepalen.
  2. Bedrijfscontinuïteit: De echtscheiding kan de continuïteit van het bedrijf in het gedrang brengen, vooral als de ondernemer het grootste deel van het aandelenkapitaal bezit. Oplossingen moeten zowel de belangen van beide partijen als die van het bedrijf beschermen.
  3. Pensioenregelingen: Eventuele speciale pensioenregelingen binnen het bedrijf moeten eerlijk worden verdeeld, rekening houdend met de specifieke afspraken.

De rol van mediation

  1. Deskundige begeleiding: Een mediator met ervaring biedt waardevolle begeleiding en helpt bij het vinden van oplossingen die zowel persoonlijke als zakelijke belangen beschermen.
  2. Gezamenlijke besluitvorming: Mediation bevordert gezamenlijke besluitvorming, wat kan leiden tot meer tevredenheid en acceptatie van de uiteindelijke regeling.
  3. Maatwerkoplossingen: Mediation biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om op maat gemaakte oplossingen te vinden, afgestemd op de unieke situatie van beide partijen.

Mediation bij Skrotzki Van Bree & Cremers advocaten

Bij Skrotzki Van Bree & Cremers advocaten begrijpen we de complexiteit van echtscheidingszaken met een ondernemer/DGA. Wij geloven we in de kracht van mediation en de mogelijkheid om conflicten op een constructieve manier op te lossen die recht doet aan uw unieke situatie.

Onze ervaren mediators staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van oplossingen die zowel uw persoonlijke belangen als ex-partners in het oog houden en daarnaast de belangen van uw bedrijf beschermen.

Neem vandaag nog contact met ons via info@sbc-advocaten, het contactformulier op onze website of 085-0763185. Ons team staat klaar om naar uw verhaal te luisteren, uw zorgen serieus te nemen en samen te werken aan een goede afwikkeling van uw echtscheiding.

Blogs

Gerelateerd