Als stellen gaan scheiden worden zij geconfronteerd met de complexe samenloop van de eigenwoningregeling en de fiscaliteit omtrent partneralimentatie die hiermee samenhangt. Als deze ingewikkelde materie niet in juiste banen wordt geleid kunnen cliënten worden geconfronteerd met fiscale naheffingen. Deze fiscale schade kan door goede advisering voorkomen worden.

Graag nodigen wij u uit voor de cursus van de heer drs. J.O. (Jasper) Horsthuis MFP over ‘Eigen woning en scheiden’.

De cursus zal plaatsvinden op donderdag 17 juni 2021 om 12:30 uur in het Theaterhotel De Oranjerie te Roermond.

Wat houdt de cursus in?
Op enthousiaste en inspirerende wijze wordt u door Jasper in hoog tempo bijgepraat over de meest praktijkrelevante aspecten van de eigen woning bij scheiding. Daarbij komen de navolgende aspecten aan bod:

  • Theoretisch kader
  • Wat zijn veelgemaakte fouten?
  • Hoe moet ik afspraken voor mijn cliënten vormgeven en vastleggen?
Nadat het theoretische kader is besproken zult u aan de slag gaan met een praktijkcursus en worden diverse aandachtspunten door middel van meerkeuzevragen getraind.

Als deelnemer van de cursus ontvangt u de volgende waardevolle documenten:

  • Naslagwerk Eigenwoning en scheiden (digitaal)
  • Vakartikel Eigenwoning en scheiden (De scheidingsdeskundige februari 2021)
  • Het echtscheidingsconvenant en de eigenwoning (fiscale aandachtspunten, belastingdienst)

Door het volgen van de cursus wordt uw kennis opgefrist en kunt u uw cliënten op juiste wijze adviseren over de fiscale aspecten van de eigen woning bij scheiding.

Docent
Jasper is eigenaar van de Scheidingsdeskundige. In 2011 behaalde hij zijn Master in Financial Planning (MFP) en in 2012 zijn Master in Verzekeringskunde (MSc). Jasper verzorgt diverse opleidingen zoals de opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur. In 2016 en 2017 is hij door de Nederlandse Vereniging van Hypothecaire Planners uitgeroepen tot docent van het jaar.Voor wie wordt de cursus aanbevolen?
Voor deze cursus worden uitgenodigd leden van de rechterlijke macht, de advocatuur, mediators en financieel- en hypotheekadviseurs.

Maatregelen COVID-19
Na ruim een jaar online cursussen zien wij voldoende mogelijkheden om deze cursus live aan te bieden. Hierbij hebben we gekeken naar de routekaart coronamaatregelen en het afnemende aantal besmettingen. Uiteraard volgen wij de instructies van de overheid (richtlijnen RIVM) op en treffen alle noodzakelijke maatregelen.

Indien door aanscherping van de maatregelen de cursus fysiek niet kan plaatsvinden, zal de cursus online aangeboden worden.

Programma
De cursus vindt plaats op donderdag 17 juni 2021.

Locatie:               Theaterhotel De Oranjerie te Roermond
Ontvangst:           12:30 uur
Cursus:                13:00 uur tot 17:15 uur (inclusief pauze)


Puntenwaardering en kosten
Voor advocaten en mediators wordt geadviseerd voor deze cursus 4 opleidingspunten te registreren. De cursus wordt erkend door de Mfn (4 PE punten, categorie 2).

De kosten bedragen € 250,00 exclusief BTW p.p.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door gebruik te maken van deze link. Door u aan te melden voor de cursus gaat u automatisch akkoord met gegevensverwerking binnen ons systeem.

Meld u aan vóór 3 juni 2021. In verband met de RIVM-richtlijnen is er een beperkt aantal plekken beschikbaar.

We kijken ernaar uit om iedereen weer in persoon te kunnen ontvangen!


Met vriendelijke groet,

Silke Skrotzki, Ellen van Bree en Nicole Cremers

Skrotzki Van Bree & Cremers advocaten

Blogs

Gerelateerd