Toen ik jong was had niemand verwacht dat ik ooit advocaat zou worden. Ik was altijd erg verlegen en hield er niet van om op de voorgrond te staan. Voor een groep mensen staan en mijn mening of standpunten verdedigen? Mij niet gezien. Als ik een spreekbeurt op school had, lukte me het altijd om er onder uit te komen. Ik ging mijn angsten het liefst uit de weg.

Vanaf mijn 18e is mijn leven compleet veranderd. Ik ben toen ernstig ziek geworden en heb bijna een jaar lang keihard gevochten om beter te worden. Ik heb zware chemokuren gehad maar uiteindelijk de ziekte overwonnen. Tijdens zo’n moeilijke periode leer je wat belangrijk is in het leven. Een goede band met familie en vrienden, mensen die er voor je zijn. Maar ook positief blijven en uitdagingen aangaan.

Sindsdien sta ik veel sterker in het leven en ben ik over mijn toekomst gaan nadenken. Wat wil ik eigenlijk? Ik heb het roer omgegooid door te kiezen voor een andere studie, hobby’s en ik ben verre reizen gaan maken. Ik ben dingen gaan doen die ik altijd al wilde, maar eerst niet durfde. Je leeft maar één keer. Ik ben rechten gaan studeren en advocaat geworden. Iets wat ik vroeger nooit had verwacht, maar wat me wel op het lijf is geschreven.

Ik ben dan ook heel trots op wat ik tot op heden heb bereikt in mijn leven. Dit heb ik niet bereikt vanuit zelfmedelijden, maar door positief en sterk in het leven te staan, doorzetten als het moeilijk werd en mijn verantwoordelijkheid te nemen. Dit probeer ik ook over te brengen aan de mensen in mijn omgeving en de cliënten waar ik mee samenwerk.

In mijn werk als advocaat begeleid ik cliënten tijdens een hele moeilijke en emotionele periode in hun leven. Als familierechtadvocaat kun je echt iets betekenen in het leven van je cliënt. Een cliënt kan in een slachtofferrol blijven zitten of steeds de confrontatie met de ex-partner willen aangaan. Als advocaat kun je ook op dit vlak je cliënt begeleiden door oprechte gesprekken te voeren en hen een spiegel voor te houden. Het is nooit alleen de schuld van de ander. Ik merk dat cliënten deze gesprekken waarderen en hierdoor meer (zelf)vertrouwen krijgen.

Ellen, Silke en ik hebben uiteraard verstand van zaken, maar kiezen ook bewust voor een persoonlijke aanpak. We zijn oprecht betrokken, zijn pro-actief en nemen zorgen weg. Dat maakt dat iemands echtscheiding bij ons in goede handen is en de hele afwikkeling minder stress oplevert. En op onze beurt vinden wij het weer heel fijn als een cliënt de deur uit gaat en de toekomst weer vol vertrouwen tegemoet ziet. Hoe mooi is het om te weten dat wij daar een bijdrage aan geleverd hebben!

Dus, bent u op zoek naar hulp of advies op het gebied van familie- of erfrecht en wilt u uw zaak met een gerust hart ergens neerleggen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar via tel nummer 0475 747238 of per mail info@nieuw.sbc-advocaten.nl

Blogs

Gerelateerd