Ik kwam deze post tegen op social media en ik voelde me meteen geïnspireerd door deze boodschap. Ik vond het heel herkenbaar uit de praktijk en ook vanuit mijn eigen leven.

Zo besloot ik een aantal jaar geleden om mijn baan op te zeggen en voor mezelf te beginnen. Een moeilijke beslissing waar ik lang over getwijfeld heb. Ik vond mijn werk leuk en zat op zich goed op mijn plek. Toch miste ik iets. De mogelijkheid om zelf beslissingen te kunnen nemen. Zelf te kiezen welke cliënten je bijstaat en je eigen tijd kunnen indelen. Dit zijn allemaal voordelen. Maar de twijfel slaat toe als je denkt aan de risico’s die het met zich meebrengt.

Die beslissing is zo lastig omdat je afscheid neemt van je (financiële) zekerheid en niet weet wat je te wachten staat. Krijg je wel genoeg nieuwe klanten? Gaat de samenwerking wel goed verlopen? Dit zijn vragen waar niemand van tevoren antwoord op weet.

Ook de keuze voor een (echt)scheiding is een moeilijke keuze. Die neem je niet zomaar. Je weet niet wat de toekomst brengt. Waar ga je wonen? Hoe gaat het met de financiële situatie? En hoe gaan de kinderen er mee om?

De beslissing om te scheiden is moeilijk omdat je niet weet wat de toekomst brengt, terwijl je de huidige situatie kent en weet hoe je ermee om moet gaan. Hoe ongelukkig die situatie ook is. Het is vaak veel makkelijker om in een bekende vervelende situatie te blijven zitten dan om te kiezen voor iets nieuws, met alle onzekerheid die daarbij komt kijken.

Ik weet inmiddels dat de keuze die ik heb gemaakt om voor mezelf te beginnen, de beste keuze is die ik had kunnen maken. Wil dat zeggen dat het altijd makkelijk is geweest? Nee, zeker niet. Ik moet er hard voor werken maar haal er nog iedere dag meer dan genoeg voldoening uit.

Zit je in een situatie waarin je niet gelukkig bent, durf dan een beslissing te nemen om deze situatie te veranderen. Kom in actie en blijf niet hangen. Durf voor jezelf te kiezen, alleen dan kun je anderen gelukkig maken. Beslis. Iedere beslissing is OK.

Blogs

Gerelateerd