Wij kunnen u ook voorzien van advies of een second opinion. Zeker bij complexe zaken of bij de vraag of er een procedure gestart moet worden, is het verstandig om een second opinion bij een andere advocaat te vragen. Wij beoordelen niet alleen de inhoud van de zaak maar zullen ook de processtrategie met u bespreken. Hierbij zult u van ons altijd een eerlijk en oprecht advies krijgen.

Daarnaast geven wij één van beide partijen (op de achtergrond) advies tijdens een lopende mediation procedure. Dit is vaak waardevol als bijvoorbeeld 1 van beide partners meer wetenschap heeft van bepaalde zaken, bijvoorbeeld als er sprake is van een onderneming. Vaak heeft de partner van de ondernemer onvoldoende kennis en informatie over de onderneming. Of u heeft het gevoel dat u onvoldoende opgewassen bent tegen uw partner. U wilt de mediation niet zomaar beëindigen maar wil graag meer zekerheid over de vraag of u akkoord moet gaan met bepaalde voorstellen. In dergelijke situaties kunt u bij ons terecht voor advies. Zodat u vol vertrouwen de mediation gesprekken kunt aangaan.

Mocht het mediationtraject onverhoopt stranden, dan kunt u daarna direct bij ons terecht voor de voortzetting van de zaak en zijn wij al volledig op de hoogte van de inhoud van de zaak. Hierdoor bespaart u tijd en kosten.