Beëindiging samenleving

Op het moment dat u besluit om uit elkaar te gaan, komt er veel op u af. In een emotioneel zware periode, moet u ineens van alles regelen. Wij staan u bij met als doel samen tot een goede oplossing te komen en het belang van uw kinderen voorop te stellen.

Goed om over na te denken:

  • Kinderen; wij stellen uw kinderen centraal, dat vinden wij erg belangrijk. Om hun pijn en verdriet zo klein mogelijk te houden.
  • Het ouderschapsplan/omgangsregeling; hierin worden afspraken vastgelegd over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken, de onderlinge communicatie en de kinderalimentatie.
  • Uw woning; bekeken moet worden of een van u beide de woning overneemt of dat jullie overgaan tot verkoop aan een derde.
  • Overige zaken; afspraken over de verdeling van diverse gezamenlijke zaken zoals bankrekeningen, inboedel, schulden, polissen, pensioen, auto, etc.
  • Procedure; u kunt kiezen voor mediation of u zoekt beide een advocaat. Dit hangt af van uw verstandhouding onderling.
  • Mediation; geen torenhoge kosten en langslepende procedures. Wel duidelijke afspraken tussen u en uw (ex)partner.
  • Kosten; we werken met een vast en helder uurtarief, maar wellicht komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand of heeft u een rechtsbijstandverzekering.
  • Eigen onderneming; een beëindigde relatie als ondernemer, daar komt meer bij kijken dan u denkt. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers en hebben door onze jarenlange ervaring een groot netwerk opgebouwd om u hierbij goed te ondersteunen en te adviseren. Meer informatie

Partneralimentatie, rechten en plichten

Als u als samenwoners uit elkaar gaat dan heeft u naar elkaar geen wettelijke onderhoudsplicht. Wellicht is hierover wel een afspraak gemaakt in een eventuele samenlevingsovereenkomst. Daarnaast kunt u over partneralimentatie  onderling iets overeenkomen op het moment van uit elkaar gaan. Omdat de wettelijke regels niet gelden, zullen de gemaakte afspraken dan correct en helder op papier moeten worden vastgelegd. Dit kan bijvoorbeeld in een convenant beëindiging samenwoning. Uiteraard helpen wij u daarbij.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

© Copyright - Skrotzki Van Bree & Cremers Advocaten | Powered by ShareAll